Mariatistel 180st x2

Dosering: 2-4 kapslar 2 gånger dagligen, före måltid.
Innehåll per kapsel: 400mg mikroniserad Mariatistel.

Användning: Mariatistel används vid bl.a nedsatt leverfunktion, leverinflammation, leverkatarr och fettlever. Använda växtdelar är blad och blommor/frukt.
Etymologi. Artnamnet marianum syftar på jungfru Maria. En katolsk legend berättar att de vita fläckarna på bladen, vilka ursprungligen varit helt gröna, uppstått genom att en droppe från jungfru Marias bröstmjölk fallit på dem. Vetenskaplig synonym: Carduus marianus L.
Utbredning. Mariatistel används både som prydnadsväxt och medicinalväxt. Det är en odlad art som sällan påträffas förvildad. Arten hör ursprungligen hemma i Medelhavsområdet och fanns omtalad redan under 1600-talet.

Mariatistel är känd för sin skyddande inverkan på levern, både förebyggande och rehabiliterande.

Innehållet av ämnet silymarin verkar direkt på levercellerna, då det regenererar dessa och samtidigt bekämpar levergiftiga substanser (alkohol, mediciner, miljögifter och gifter av näringsmässigt ursprung).

Är levern sund har du mer energi.
När patienter klagar över trötthet eller brist på energi är levern ett av de organ man först riktar uppmärksamheten mot. En angripen lever gör nämligen inte ont utan ger istället symptom av matthet, olust och nedstämdhet. Detta beror på att levern har en viktig avgiftningsfunktion som kräver mycket energi då den belastas av mat, alkohol, mediciner, mm. Vid överbelastning påverkas även andra kroppsfunktioner negativt och andra hälsoproblem kan då uppkomma.

Mariatistel – naturens egen leverbeskyddare.
Aktiva ämnen i den gamla läkeplantan Mariatistel beskyddar levercellernas membran. Det verksamma ämnet silymarin beskyddar din lever mot överbelastning och stärker dess möjlighet att regenerera och återuppbygga nya, sunda celler. Det är därför aldrig försent för dig att göra en leverkur med Mariatistel.

Tillverkare: Natur-Drogeriet A/STyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
22935-2

Rekommenderade tillbehör till denna produkt
Klarna
Drift & produktion:  Wikinggruppen